We hoeven niet te weten wie je bent!

We willen alleen maar weten hoeveel mensen onze website bezoeken. Maar als je wilt kun je dat weigeren.
Lees hier meer over onze cookies.

Nieuws & Blogs

Toolkit implementatie maakt ehealth makkelijk

toolkit Cliënten online zorg bieden: veel zorgverleners en instellingen willen dat graag. Bijvoorbeeld om betere zorg te kunnen leveren, of om service aan cliënten te verhogen. Maar de implementatie van ehealth is vaak een struikelblok. Minddistrict lanceert een nieuwe toolkit die behandelaren en teamleiders helpt om online zorg succesvol en gemakkelijk kunnen implementeren.

Vorig jaar deed Minddistrict in samenwerking met de Gx, een netwerk van negen innovatieve GGZ-instellingen, een grootschalig onderzoek naar de implementatie van ehealth, met de financiële steun van ZonMw. Op basis van die resultaten is deze nieuwe methode ontwikkeld.

Meer lezen over ehealth-implementatie? Naar de ehealth-implementatiemethode!

Grootste onderzoek implementatie van ehealth in de GGZ

Nooit eerder werd er zo’n grootschalig onderzoek naar de implementatie van ehealth in de GGZ gedaan. Hiervoor zetten Minddistrict en de Gx samen een enquête uit onder 9 verschillende GGZ-instellingen en bijna 700 behandelaren. Met een kleiner aantal behandelaren zijn diepte-interviews gehouden. Ook werden focusgroepen georganiseerd: bijeenkomsten met behandelaren van Gx-instellingen waarin de toolkit werd uitgewerkt.

De resultaten

Op basis van de resultaten van het onderzoek werd niet alleen de toolkit ontwikkeld, maar werd ook een infographic ontworpen. De infographic laat op een toegankelijke manier zien hoe ehealth eigenlijk wordt gebruikt in de zorg. Zo blijken behandelmodules het populairste onderdeel van online zorg te zijn, is tijd wel een factor bij de implementatie van ehealth maar niet bij opschaling, en snapt 94% van de ondervraagde zorgverleners het nu van ehealth. Bekijk de resultaten in de infographic hieronder.

infograpic implementatie ehealth