We hoeven niet te weten wie je bent!

We willen alleen maar weten hoeveel mensen onze website bezoeken. Maar als je wilt kun je dat weigeren.
Lees hier meer over onze cookies.

Veilig en eenvoudig

Alles over videobellen en online therapie op 1 pagina

Sinds de coronapandemie weten we 1 ding zeker: videobellen is veel normaler geworden. Ook in de zorg worden er vaker videogesprekken gevoerd. Daarom hebben we op deze pagina bronnen voor je verzameld om je hierbij te helpen. Kijk tussen de veel gestelde vragen, op de supportsites of lees tips en ervaringsverhalen van anderen.

afbeelding van 2 mensen die videobellen

Snel naar...

dit is een divider

Hoe anderen het doen

Ga je gaat starten met videobellen, weet dan: je bent niet de enige die hier gebruik van maakt. Vragen die je hebt, hebben anderen vast ook al gehad. Dat betekent dat je kunt leren van de ervaringen van anderen. Daarom delen we er hier een paar:

Expats behandelen over de hele wereld

GZ-psycholoog Bart Vemer heeft een eigen praktijk, Aeffectivity. Hij ziet cliënten van over de hele wereld, voornamelijk expats. In een kort artikel vertelt hij er meer over en geeft ook een aantal 'online gedragsregels' Lees het artikel

Online behandeling met beeldbellen voelt dichtbij

Ben je benieuwd hoe cliënten reageren op beeldbellen? Wij interviewden afgelopen jaar een cliënt, een behandelaar en de projectleider van GGZ Noord-Holland-Noord. Daar hebben ze online behandelteams die als het ware een 'digitale kliniek' vormen. Bekijk de video's en lees het interview over online behandeling in de digitale kliniek.

De online mogelijkheden voor behandeling

Je kunt door omstandigheden gedwongen worden om andere, online vormen van behandeling toe te passen. Bijvoorbeeld als mensen aan huis gebonden zijn door mobiliteitesproblemen: dan is een online behandeling een uitkomst. Dat geldt ook voor mensen die overzee wonen. Deze klinisch psycholoog behandelt al jaren mensen in Nederland vanuit de Verenigde Staten. Lees meer over haar ervaringen en tips.

Dit is een divider

Handleidingen en informatie

Via deze link lees je meer informatie over de functionaliteit videobellen

Snel starten als hulpverlener?

Deze video is gemaakt om hulpverleners te helpen starten met videobellen. Zo zie je precies wat je kunt verwachten.

Wil je alle stappen nog eens nalezen? Dat kan op deze pagina met de snelstartgids voor hulpverleners.

Videouitleg voor cliënten

Ook voor mensen die gaan videobellen met een hulpverlener bestaat er een instructievideo. Dat is wel zo fijn, want dan kun je alvast zien hoe het werkt voordat je het zelf gaat doen. Een afspraak met de hulpverlener kan al spannend genoeg zijn zonder dat er nieuwe technologie bij komt kijken. Dat geldt zeker als iemand vindt dat hij of zij niet handig is met computers of smartphones.

Wil je als instelling of praktijk de videouitleg voor cliënten ook op je eigen website zetten, of toesturen aan je cliënten? Dat mag! Gebruik de YouTube-link, download de video of vraag het videobestand aan ons. Mensen kunnen de video incl. de uitgeschreven stappen ook terugvinden op de supportsite.

Voor applicatiebeheerders

Applicatiebeheerders maken zelf vaak geen gebruik van videobellen in Minddistrict, maar zijn wel degenen die collega's helpen bij vragen of problemen. We hebben daarom een checklist voor videobellen gemaakt over inloggen en accountbeheer, speciaal voor applicatiebeheerders. Zo help je je collega's vooruit! Naar de checklist.

Carlo bespreekt daarnaast in deze video de meest gestelde vragen rondom videobellen en helpt applicatiebeheerders zo helpen. Wat zijn technische voorwaarden voor een vlekkeloos gesprek? Hoe kan je een client of behandelaar goed op weg helpen?

Supportsites

Heb je hulp nodig? We hebben supportsites met instructies en hulp als je vastloopt:

Dit is een divider

Tips voor hulpverleners

Vaste Wie is de Mol-kijkers weten het vast nog: politievrouw Ellie Lust die de kandidaten met portofoons met alle macht 'etherdiscipline' probeerde bij te brengen. Hoe handig is het, als je nog nooit een portofoon vastgehad hebt, dat je kan bouwen op de ervaring van iemand die precies weet hoe het werkt?

Precies dat willen we hier doen: tips doorgeven van doorgewinterde videobelbehandelaren aan mensen die het voor het eerst gaan doen. Leer van andermans 'etherdiscipline'!

Videobellen als een pro!

Deze blog geeft 7 korte tips om je videobellen te verbeteren. Handig, voor als je Dokter Ehealth te langdradig vindt, of gewoon even snel wil checken hoeveel van deze punten je al doet. Lees hier de blog 'videobellen als een pro'

Tips van Dokter Ehealth

Als aftrap verzamelde Dokter Ehealth al een lijst met tips over cameraopstelling, belichting, 'online' praten, creatief zijn en de technische voorwaarden:

Meer weten?

Wil je zelf ook videobellen? Of heb je andere vragen of opmerkingen? Lees meer op deze pagina over de functionaliteit videobellen Of neem contact met ons op:
Contact