Ehealth voor zorginstellingen

Als zorginstelling sta je voor een aantal grote uitdagingen. Je moet kwalitatief hoogwaardige zorg bieden aan een groeiende groep mensen, terwijl budgetten onder druk staan. Daarnaast stellen ook cliënten hoge eisen aan het zorgaanbod. Ze willen snel aan de slag en verwachten een goede service.

Om zorg te kunnen leveren die hierop aansluit is het nodig de inrichting en organisatie van de zorg te veranderen. Een transformatie, zou je kunnen zeggen.

Hoe maak je die transformatie?

Ehealth kan helpen in het maken van die verandering. Voor een transformatie van zorg is het nodig zorgprocessen fundamenteel anders in te richten. Dit kan door middel van de strategische inzet van ehealth in de geleverde zorg, van preventie tot nazorg.

Minddistrict ondersteunt zorginstellingen met het vormgeven van een digitaal ondersteunde cliëntreis.

Wat is een digitaal ondersteunde cliëntreis?

Cliënten leggen een route af, vanaf het moment dat ze hulp nodig hebben tot het herstel. Met ehealth van Minddistrict ondersteun je hen in elke stap op die route. Iedere cliënt krijgt online toegang tot zorg. Die heeft daarmee zorg in eigen hand. Bijvoorbeeld doordat een cliënt op elk moment aan de slag kan, inzicht heeft in de eigen voortgang of oefeningen kan delen met naasten.

Wat betekent dat voor mijn instelling?

Deze digitaal ondersteunde cliëntreis betekent tegelijkertijd dat zorginstellingen hun zorgtrajecten anders kunnen inrichten. Hoe die inrichting er precies uitziet is afhankelijk van de doelstellingen van een organisatie. Om die verandering van inrichting te vergemakkelijken, leveren wij aanvullende diensten en services.

Voordelen

De strategische inzet van ehealth in de zorg die een instelling levert heeft de volgende voordelen:

  1. Meer cliënten beter helpen in minder tijd
  2. Verhoogde service en cliënttevredenheid
  3. Eigen regie geeft cliënten controle op welzijn

Over Minddistrict

Minddistrict levert een veilig, flexibel en gebruiksvriendelijk ehealthplatform met een ruime keuze aan communicatiemogelijkheden en een uitgebreide catalogus met online interventies. Via het Social Support Network kunnen onderdelen van het zorgtraject worden gedeeld met naasten en lotgenotencontact worden vormgegeven. Met onze professional services kun je vakkundig met ehealth aan de slag.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op